BejelentésÉbredések, jelenések
La Salette majdnem a vég, San Sebastian de Garabandal a kezdet ahonnan nincsen már visszafordulás

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


 

1953. – siracusai könnyezés /Olaszország/

 

1953. augusztus 29-től szeptember 1-ig négy napon keresztül könnyezik egy vásári gipsz Madonna -dombormű Siracusában. A domborművet Angelo Jannuso és Antonietta Giusto olasz házaspár nászajándékba kapta. Bár a fiatalok nem voltak különösebben vallásosak Máriát mégis tisztelték és ágyuk fölé akasztották az üveglemezre erősített gipsz Madonnát.

A feleség áldott állapotban volt mikor súlyos beteg lett. Antonietta aki még látását is elveszítette, egyik reggel ágyán fekve kétségbeesetten gyógyulásért könyörgött a Szent Szűzhöz. A beteg egyszerre csak visszanyerte látását, sőt rosszulléte is elmúlt. Alig ocsúdott fel vízcsepp hullt az arcára. Ekkor észrevette, hogy az ágya fölötti Madonna könnyezik, s döbbenten kiáltotta: „Sír a Madonna!”

Néhány nap leforgása alatt emberek tízezrei látták közvetlen közelről a könnyezést, az Olasz Televízió is hosszasan filmezte, majd ismételten levetítette. A tudósokból álló bizottság a helyi érsek felkérésére analizálta a folyadékot s megállapította, hogy összetétele teljesen megegyezik az emberi könnyekkel, még a fehérje sem hiányzott belőle.

Siracusában a könnyezések után is sok /évente félezer / testi és lelki gyógyulás történt. A könnyezés nem csupán szenzáció, hanem súlyos figyelmeztetés is egyben. A Mária-korszak könnyezései közül a siracusai esemény jelentősen kiemelkedik a magas fokú publicitás, tudományos elemzés, a gyors kivizsgálás és a szakszerű és pontos informálódás terén.

A Szent Szűz könnyei rendkívül beszédesek. XII. Piusz pápa 1954. okt. 17-i rádióbeszédében így szól erről: „Vajon meg fogják érteni az emberek ezeknek a könnyeknek titokzatos beszédét? Ó Mária könnyei! A Golgotán a részvét könnyei voltak Jézusa iránt és a világ bűnei miatt a szomorúság könnyei. Sír-e még Jézus Titokzatos testén okozott újabb sebekért? Vagy azokért a gyermekekért sír, akikben a hibák és a bűnök kioltották a kegyelmi életet, és akik súlyosan megsértik az isteni méltóságot? Vagy a várakozás könnyei ezek, más gyermekei visszatérésének késlekedése miatt, akik valamikor hívők voltak … Rajtatok múlik, hogy példátokkal és tetteitekkel közreműködjetek a megtévedetteknek az Atya házába való visszatérésben…”

II. János Pál pápa pedig ezt mondta 1994. nov.6-i siracusai látogatása alkalmával: „Mária könnyei jelek. Az édesanya aggódó jelenlétét bizonyítják az Egyházban, a világban. Egy anya akkor sír, ha gyermekeit nagy veszélytől fenyegetve látja és szavaira már nem figyelnek. Ezek a fájdalom könnyei, az esdeklés könnyei, de a reménység könnyei azok számára is akik reá tekintenek. Könnyező Szűzanya Szentélye! Te azért jöttél létre, hogy az anya sírására emlékeztesd az Egyházat.”

Forrás: Antalóczi L.: Jelenések, üzenetek és a jövő. Kisboldogasszony Plébánia. Eger, 2000.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!